Česky Polski Slovensky

Fulltextové vyhledávání

Drobečková navigace

Úvod > Články > Rekonstrukce eternitové střechy s IKO Cambridge Xtreme 9,5°

Rekonstrukce eternitové střechy s IKO Cambridge Xtreme 9,5°



Rekonstrukce eternitu s IKO Cambridge Xtreme 9,5° - ŽÁDNÝ PROBLÉM

Plánujete rekonstrukci staré eternitové střechy? Máme pro vás tip na rychlou a efektivní výměnu se střešními šindeli IKO Cambridge.

Obrázek4.jpg

 

Staré eternitové šablony jsou na stávajících střechách instalovány na bednění. Pokud chcete rekonstrukci udělat dobře a levně, využijte stávající bednění. Pak může rekonstrukce střechy trvat jen několik dní a probíhá následovně:

 

ODSTRAŇTE ETERNIT

Sundejte ze střechy staré eternitové šablony obnažte střechu až na dřevěné bednění. Zkontrolujete stav prken, v případě nutnosti poškozené vyměňte a stará prkna znovu protlučte hřebíky, aby byly dokonale spojeny s konstrukcí střechy.

ZKONTROLUJTE NEBO VYTVOŘTE ODVĚTRANOU MEZERU POD BEDNĚNÍM

Vzduch musí proudit pod bedněním od okapů až do vrcholu střechy. Pokud nasávání, odvětraná mezera pod bedněním nebo odvětrání v hřebeni chybí, dodělejte jej. To vše je nutné zajistit především u střech se zatepleným podkrovím.

INSTALUJTE PODKLADNÍ PÁS

Obrázek1.jpg

Na bednění instalujete lehký pojistný hydroizolační pás IKO Armourbase Pro. Tento lehký bitumenový pás vyrovná případné nerovnosti záklopu a ochrání střechu před případným zatečením.

INSTALUJTE LEHKOU STŘEŠNÍ KRYTINU IKO CAMBRIDGE XTREME 9,5°

Laminované šindele IKO Cambridge Xtreme 9,5° se přibíjejí hřebíky přes Armourbase Pro přímo do záklopu. Jsou tak dokonale přichyceny a vydrží vichřici (testováno ve větrném tunelu v rychlosti 216 km/h), krupobití, nánosy sněhu, letní vedra nebo instalaci fotovoltaiky. Z této lehké střešní krytiny nevzniká téměř žádný odpad, čímž se výrazně ušetří za prořez. Celková záruka na tuto krytinu je 30 let.

 

Obrázek3.jpg

 

Podívejte se na video z rekonstrukce eternitové střechy:

 

Laminované šindele IKO Cambridge Xtreme 9,5° nezatěžují střechu, snadno a rychle se pokládají a vydrží všechny extrémy na střeše. Proto jsou vhodné jako náhrada za eternity. Navíc při dešti nebubnují jako plechové krytiny a v zimě se pod nimi netvoří litry kondenzátu, jako u plechu. Překvapí i cenou, která začíná již pod 300 Kč/m2. Navíc bez nutnosti platit za materiál, který by se musel odřezávat a vyhazovat, jak je tomu u ostatních krytin.

Obrázek5.jpg

 

Zde najdete ucelený návod, jak střechu Cambridge pokládat, aby fungovala desítky let:

 

 

 

Šindele Cambridge Xpress můžete koupit  již od 325,- Kč/m2 a šindele Cambridge Xtreme 9,5° již od 399,- Kč/m2 (ceny k 30.4.2024) a to ve všech pobočkách Evromat .